Tillståndet i skogsmiljön 2014-2015

Värmlands läns luftvårdsförbund finansierar mätningar av luftkvalitet, nedfall och markvatten i skogsmiljön i Värmlands län. Nu har den senaste rapporten med data fram till september 2015 publicerats och återfinns på sidan Årsrapporter. Rapporten visar att det skett en långsam återhämtning av försurningens verkningar i den södra delen av länet som påverkats kraftigast av surt nedfall. Rapporten visar dock att denna återhämtning har avstannat de senaste åren. Detta trots att halterna av svaveldioxid och kvävedioxid minskat i luften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s