Ny FN rapport om gränsöverskridande luftföroreningar

Luftkvaliteten i Nordamerika och i Europa har under de senaste årtiondena blivit bättre. Kopplingen mellan ökad tillväxt och ökade mängder luftföroreningar har brutits och utan de internationella arbetet inom luftvårdskonventionen hade betydligt större landområden hotats av försurningen, än vad vi kan se idag.

Ändå är luftföroreningarna den starkast bidragande orsaken till att människor dör i förtid, i Europa. Främsta orsaken till detta är halterna av fina partiklar och marknära ozon i luften. Även den biologiska mångfalden i våra ekosystem hotas fortfarande av kvävenedfall.

Läs mer om FN:s luftvårdskonvention och ladda ner rapporten från UNECE.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s