Så påverkas barn runt om i världen av luftföroreningar

UNICEF har under oktober månad publicerat en ny rapport om hur barn runt om i världen påverkas av luftföroreningar. Rapporten visar att luftföroreningar är en av huvudorsakerna till att 600 000 barn under fem dör i förtid, varje år. I Europa lever 120 miljoner barn i en miljö där luftkvaliteten är sämre än vad WHO rekommenderar, med försämrad lungutveckling, ökad känslighet för infektioner och med ökad risk för olika typer av luftvägsbesvär. Rapporten Clear the air for Children återfinns bland publikationer på UNICEF:S hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s