Besök på Södra Averstad

I september 2018 besökte styrelsen den nya provtagningsplatsen vid Södra Averstad. Anledningen till varför den gamla inte används längre är att skogen där avverkades år 2016, vilket påverkar mätningarna. Länsstyrelsen i Värmland finansierar tills vidare mätningarna på den gamla provtagningsplatsen i syfte att undersöka vad som händer med markvattnets kvalitet efter en slutavverkning. En slutavverkning innebär bland annat att mer kväve kan frigöras ur marken, vilket kan ha en övergödande effekt.  På bilden till vänster nedan ser man ett uppsamlingskärl av krondropp (alltså nedfallet från trädkronorna som består av både våt- och torrdepostion).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s